Apa alcalină ionizată are un potențial de reducere excelent.
Apa alcalină ionizată– ORP (Potențial oxido-reducător) reprezintă potențialul pentru o singură substanță lichidă în a reduce oxidarea unei alte substanțe. Se măsoară în milivolți (mV). Mai puternic antioxidant, mai mic nivelul de ORP. Ca lucrurile se oxideaze, ORP crește. Exemplu: în cazul utilizării apei alcaline, proprietatea antioxidanta poate fi evidentiata: dacă o agrafă de hârtie este pus în apă alcalină, formarea ruginii va întârzia, comparativ cu apa de la robinet sau apă acidă. În cazul în care fructele sunt înmuiate în apă alcalina și stocata, timpul lor de conservare va deveni mai mare. Dacă sunt fierte în apă ionizată alcalină, produsele alimentare vor avea un timp mai mare de conservare și nu se vor dezintegra rapid.
Hidrogenul activ conținut în apa alcalină elimină superoxidul.
Ambivalenta superoxid cu potențial de oxidare puternic protejează corpul nostru de bacterii externe, virusuri, etc. Dacă este in exces (cauzat de stres, ingerare de alimente acide, poluarea mediului, etc) superoxidul distruge celulele corpului si poate provoca boli. Hidrogenul activ din apa alcalină ionizată elimină superoxidul în organism și ajută la insanatosirea organismului.
Dimensiunea unui grup de molecule de apă este foarte mică.
De obicei 10 ~ 15 molecule de apă sunt legate pentru a forma un inel de apă, numit cluster. Dimensiunea grupurilor de molecule de apă în apa alcalină devine mai mică dupa procesul electrolitic. În consecință asimilarea în organism este mult mai rapida în comparație cu alte ape, apoi apa asimilata se evacuează rapid din organism. În plus, fiind mici, clusterele pătrund cu ușurință într-o substanță, solubilizeaza rapid și descarca de gestiune substanța rezultată. Astfel, este foarte indicat pentru a utiliza apa alcalină în gătit, prepararea de cafea și ceai verde, cocktail-utilizarea de gheață, produse alimentare pentru o lungă perioadă de timp, etc.
Continutul de minerale se mareste în comparație cu apa naturala.
Mineralele cu proprietăți cationice conținute în apa migrează la electrodul catodic. Astfel încât conținutul de minerale crește în comparație cu apa naturala. Minerale: calciu (Ca2 +), potasiu (K +), sodiu (Na +), magneziu (Mg2 +), cationi și anioni conținuți în fiecare celulă electrolitică cu apă migrează spre direcția opusă a electrodului, trece prin membrană și celula catodică devine bogată în cationi, în timp ce celula anodica devine bogată .