filtre apa potabila
 

Blog

Apa alcalina ionizata și sanătatea intestinală

apa-alcalina-ionizata-intestinApa alcalina ionizata și sanătatea intestinală

Teoriile cu privire la modul de a ne păstra sănătatea sunt multe și de-a lungul secolelor s-au bazat pe axiome discutabile și verificabile, atât din medicina academică cât și din cea alternativă,holistică.Medicina alternativa consideră că sănătatea corpului “fizic” este strâns legată de starea de sănătate a minții, sanatatea “spirituală”( înțeleasă ca o realizarea deplină de sine) și utilizează practici dincolo de simplul tratament al simptomelor unei boli. Simptomul este considerat vârful aisbergului de situații îngrijorătoare, care au nu numai o origine fiziologică și organică, dar, de asemenea emoțională, spirituală și relațională.

În orice caz, fie că vorbim în termeni științifici sau holistici, tendința în domeniul prevenției bolilor în prezent ia în considerare corpul în raport cu mediul extern. Fie că vorbim de stimuli relaționali și emoționali, dacă vorbim de putere. Ceea ce introducem în organism este înțeles ca un întreg, are o mare influență asupra sănătății noastre.

Poetul roman Juvenal scria: “O minte sănătoasă într-un corp sănătos”;aceasta frază din Satira X nu poate fi decât în ​​conformitate cu acest concept simplu, dar profund. Pentru că ceea ce experimentăm noi zilnic,mâncăm și bem, are un impact uimitor asupra stării noastre de sănătate. Este un factor de putere care ne însoțește pe tot parcursul vieții, și este capabil să-l influențeze enorm.Corpul nostru are nevoie de hrană și apă “vie”apa alcalina ionizata, adică integrarea unor substanțe nutritive, bio-disponibile care să fie asimilate rapid de organism.

Importanța sănătații intestinale

Există mai multe teorii în care starea de sănătate a întregului corp este înfluențată în mod direct de condițiile create în intestinele noastre.Aici sunt plasate deșeurile care nu sunt asimilate in urma procesului de nutriție;în  intestin finalizarea procesul de digestie durează câteva ore , o parte esențială a acestuia, este colonul, cu sarcină de absorbție de vitamine și de retenție de fecale până când rezidurile sunt gata pentru a fi expulzate.

Multe teorii bazează sănătatea umană pe o buna functionare a intestinului și  o stare de curățenie, în special a colonului, situație legată absolut de procesul de alimentație.

Apa alcalina ionizata și teoria alimentelor: Dieta fără mucus

Printre metodele cele mai extravagante și poate mai puțin recunoscute pe plan medical și științific, găsim “dieta fără mucus” a lui Arnold Ehret ,aceasta se bazează pe faptul că fiecare patologie organică este bazată pe prezența secrețiilor mucoase din plămâni și intestine. Acest mucus generează un număr mare de toxine plasate cu predilecție în intestin și apoi în alte organe,ducand la o stare de îngrășare și îmbolnăvire. După eliminarea din alimentație a alimentelor cu mucus sau care duc la producția acestuia, corpul revine într-o stare de apărare absolută împotriva oricărui tip de atac viral patogen. Se vor diferenția mai apoi un număr de alimente care pot fi consumate, iar altele care nu se pot în baza acestui principiu, concentrându-se, de asemenea, pe două concepte de bază: 1-fructele și legume vor fi consumate crude;2- de multe ori ar trebui să postim pentru a ne curăța intestinele de toxine și deșeuri acumulate în urma metabolismului care sunt atât de dăunătoare.

Gândirea sa a fost discreditată  medical în special datorită dezechilibrelor propuse in dietă,deficitul de substanțe nutritive esențiale pentru oameni și posturile recomandate ca sistem de curățare intestinal.Ceea ce este recunoscut oficial din dieta lui Ehret este consumul de fructe și legume crude ,ca o alimentație sănătoasă, pentru că mâncarea gătită pierde mult din valoarea sa nutritivă.

Trebuie să menționăm cu privire la această teorie, două figuri uriașe : Norman Walker și Hiromi Shinya.Cu teorii mai aprofundate și verificabile științific, aceștia au concluzionat că sănătatea umană este determinată în primul rând de alimentatie,și că buna funcționare a organismului depinde de starea de sănătate a intestinului și colonului, în special.

Pentru a păstra un intestin curat trebuie să ne hrănim cu hrana “vie”,hrană asimilată ușor de organism, și să bem apă “vie”apa alcalina ionizata și curată ,care să fie în măsură să elimine deșeurile metabolice, care sunt obținute în urma : proceselor digestive, a procesării alimentelor nesănătoase si a băuturilor carbogazoase, poluării la care suntem supuși în mod constant,stresului și abuzului de alcool și tutun.

Apa alcalina ionizata și sănătatea intestinului

Atunci când avem un intestin ce funcționează bine și noi ne vom simți mult mai bine; cei mai mulți dintre noi știu foarte bine ce înseamnă să suferi de constipație, balonare, dureri de cap asociate cu o digestie lentă; acestea sunt doar primele semne pe care organismul le trimite atunci când sistemul digestiv și intestinele nu funcționează așa cum ar trebui.

Dincolo de cauzele care pot provoca acest disconfort, este foarte important să prevenim tulburările constante și degenerative, să ne corectăm alimentația, inclusiv ce bem,apa alcalina ionizata .

De fapt, intestinul incepe sa dea semne de suferință, atunci când este constipat cu deșeuri metabolice, toxine și deșeuri acide care nu sunt eliminate în mod corect. Această situație nu numai că ne induce un sentiment de neliniște și disconfort pe termen lung, dar acumularea deșeurilor în intestine poate duce la consecințe grave.

Cu cât organismul este capabil să expulzeze mai mult cu atât starea de sănătate va fi mult mai bună. Deșeurile acide ataca celulele noastre,le disturbă funcțiile și face ca acestea să îmbătrânească precoce, ducând la procesul numim “acidoză metabolică”.Alimentația și apa pe care o bem,apa alcalina ionizata, stau la baza unei bune funcționări a intestinelor.Medicii,dieteticienii și nutriționiștii ne recomană să consumăm fructe si legume, de preferat crude,acestea au un efect favorabil asupra golirii intestinului și funcționării corespunzătoare; alimentele rafinate și tratate chimic cu siguranță nu ajută la o buna funcționare a sistemului digestiv, Dar, de asemenea și fructele si legumele produc deșeuri acide de care organismul are nevoie de a se elibera.

Pentru a ajuta organismul în acest proces ar trebui să bem multă apa alcalina ionizata și într-un mod adecvat.

Apa la care avem acces, de fapt, nu are întotdeauna caracteristicile cele mai potrivite pentru noi: acvifere poluate, tratate cu dezinfectanți și solvenți, agenti patogeni daunatori pentru oameni, fară minerale,cu un pH foarte acid. Apa municipală și apa îmbuteliată sunt susceptibile de a ne face mai mult rău decât bine, pentru că își pierd principalele lor caracteristici: capacitatea de hidratare și curățare a deșeurilor acide din celulele noastre provenite din funcțiile mecanice și fiziologice ale organismului.

Omul a încercat de-a lungul timpului să produca o apă intr-un mod cât mai similar posibil identică cu ceea ce curge de la izvoarele curate și necontaminate. Apa cu proprietăți de hidratare și regenerare pentru celule acționează ca un solvent împotriva deșeurilor acide greu de eliminat;apa alcalina ionizata este acea formă de apa,cea mai aproape forma de apă care se poate colecta direct de la o sursă “virgină”, care nu este manipulată de către om.

Apa alcalina ionizata, având o structură moleculară (clustere) mult mai mica decât apa din natură, are capacitatea de a pătrunde mai adânc în celule, nu numai că hidratează mai eficient (de 7 ori mai mult decât apa potabilă ), dar apa alcalina ionizata are capacitatea să lege deșeurile acide care pot fi în final expulzate. Rezultatul este încetinirea îmbătrânirii celulare și întineririi,duce la regenerarea întregului organism.

Acest tip de apă,apa alcalina ionizata,se poate obține prin utilizarea ionizatorului, aceasta este foarte bogată în oxigen, un element esențial care ne ajută la menținerea circulației sanguine și eliberării de resturile care sunt cauza multor boli cardiovasculare. Prezența oxigenului este esențială pentru a reduce nivelul de aciditate din organism.O condiție de aciditate scăzută este prezența în organism a mineralelor alcaline.Această conditie ne permite să punem în aplicare un program real de prevenire în materie de sănătate: nu numai naturopații și homeopații dar și medicina academică recunoaste importanța echilibrului acido-bazic din organism.De fiecare dată când cădem în hiperaciditate,oferim posibilitatea ca virușii și bacteriile să găsescă un teren fertil ,să prindă rădăcini și să dea naștere la mai multe boli fizice diferite și, de asemenea, psihologice și emoționale.

Acesta este motivul pentru care tot timpul trebuie să facem efortul de a ne alcaliniza corpul,să consumăm apa alcalina ionizata evitând alimentele și băuturile cu un pH prea acid (sub o valoare de 7), precum și adoptarea unor diete care să țină nivelul nostru de alcalinitate optim.

Apa alcalina ionizata reprezintă cel mai eficient instrument pentru a atinge aceste rezultate.

Eficacitatea sa este foarte importantă pentru intestin,ce a primit apă cu aceste caracteristici,acesta este asistat în funcțiile sale de evacuare a tuturor deșeurilor din organism.

Am văzut cum acest organ este capabil de a ne influența starea de sănătate.Numeroase studii de specialitate ne pot ajuta pentru a investiga această problemă, dar nu se poate nega faptul că un intestin curat este sinonim cu o stare de sănătate.

Este interesant de știut că în limba psihosomatica, care consideră boala ca un mesaj pe care organismul îl trimite ca un inconvenient legat de componenta emoțională și psihologică a sa, intestinul este definit ca un”al doilea creier” al nostru, pentru a sublinia importanța acestuia ca organ vital.Importanta intestinului este subliniată nu numai din punct de vedere organic, ci și ca un receptor de stimuli externi,acesta este “locul alchimic” unde emoțiile unei persoane sunt transformate și urmează a fi eliminate ca “deșeuri emoționale”.

“O minte sănătoasă într-un corp sănătos” cu apa alcalina ionizata,sfatul lui Juvenal este de a ne menține într-o stare de curățenie interioară care asigură vitalitatea, energia, sănătatea și bucuria vieții. Sfatul nostru este de a folosi ceea ce natura ne-a dat și omul a îmbunătățit:apa alcalina ionizata este expresia supremă a acestui sfat atunci când vorbim despre ceea ce trupurile noastre ar trebui să bea pentru a ne păstra starea de sănătate.

Tags:

Echilibrul acid-alcalin , acidoza

Ionizator apa - acid alcalin

Echilibrul acid –alcalin din corp se mentine cu o alimentatie corecta + ionizator de apa

Asa cum copacii isi pot extrage nutrientii prin rădăcină, tot la fel ,fiinta umana  depinde de hranirea prin  “root-sistemul” său, sistemul intestinal. Când acest sistem rădăcină este perturbat, funcțiile de bază ale vieții nu mai pot fi menținute, sau sunt persistent iritate. Gestionarea acido-bazica  se referă la acest lucru și trebuie să fie păstrat un echilibru în organism.

Statistic, omul de astăzi ajunge la o speranta de viata mai mare. Această creștere în îmbătrânire este plătită cu o creștere a bolilor de inima si circulatorii, boli ale coloanei vertebrale și membrelor, scaderea imunitatii, creșterea în bolile canceroase, boli fungice, si multe altele.

Din punct de vedere biologic, acestea sunt boli-acide, sau hiperaciditatea  este implicata în mod semnificativ în dezvoltarea bolii. Acizii sunt deseuri  rezultate in urma proceselor metabolice – cu excepția cazului cind sunt eliminati în mod corespunzător – se depun în țesutul conjunctiv și în organe,  pot duce la procese de descompunere și suprasolicitare.

De asemenea predispozitia pentru bolile alergice poate fi explicata prin ele. Produsele reziduale acide depuse în țesutul conjunctiv al pielii împreună cu o iritare externa, pot dezvolta, de exemplu, profilul unei boli de urticarie. În organismele vii, energia este produsa  prin arderea de carbohidrati. În acest fel, energia se distribuie in cuantumuri mici și celula isi atrage la ea pentru diversele  sale procese metabolice. In acest proces de ardere, se dezvoltă o substanță care poate deveni periculoasa  pentru celula, dacă nivelul sau este prea ridicat : acid carbonic. Prin aceasta substanta, celula in interior devine “acida”. Procesele metabolice depind de o valoare a pH-maximal echilibrat în spațiul celular, care poate fluctua doar între pH 7,34 și 7,40. În cazul în care oscilează mai mult sau mai putin, anumite reacții enzimatice nu reușesc să apară, reactii care reglementează metabolismul celular.

Acțiunea acestor enzime depinde fundamental de gradul de aciditate optim dezvoltarii lor. Dacă se depaseste prea mult nivelul de aciditate optim, metabolismul se oprește. Asta înseamnă otrăvirea celulei, și moartea sa. Prin urmare, acidul reprezintă otrava celulei. In general ,acest pericol se îndepărtează printr-o serie de mecanisme de echilibrare, de exemplu, respiratia. Cu fiecare respirație luăm oxigen și, în același timp, eliberam CO₂. Din acest motiv, cea mai simplă formă de menținere a vietii este naturala, respirația este vitala!

Complementar , mecanisme de reglementare importante intră în joc la locul de dezvoltare a acidului carbonic. Chiar în interiorul celulei, substanțe minerale, în special potasiu și sodiu, neutralizeaza acizii nou dezvoltati într-o sare inofensiva, care se elimina ulterior pe calea circulației și rinichilor. Substanțele minerale folosite în acest proces trebuie să fie înlocuite, în caz contrar, detoxifierea se oprește. Problema noastră cea mai importantă constă în dezvoltarea constantă a acizilor, pe de o parte, și consumul de substanțe minerale care reprezintă bazele, pe de altă parte. La majoritatea oamenilor, echilibrul acid-alcalin se află aproape în mod constant în zona acidă. Hiperaciditatea este începutul  multor boli! Boala este o expresie a unei deficiente accentuate in managementul acid-alcalin și un efort  simultan, pentru a echilibra deficitul în baze. Fundamental, toate mecanismele de reglementare servesc scopului de a echilibra acizii dezvoltati, fără prejudiciu pentru celula. Numai atunci când toate posibilitățile au fost epuizate, organismul descompune în întregime cu o boală incurabilă, cronica. Contrastant, bolile acute sunt încercarea organismului de a mobiliza ajutoare; ele sunt un apel pentru reconsiderare și subliniaza un pericol .

Semnificația țesutului conjunctiv – în țesutul conjunctiv, corpul găsește o oportunitate pentru depozitarea acizilor. Toate celulele și organele sunt înconjurate de țesut conjunctiv care pot depozita acizi eliberati din celule. O astfel de depozitare este o măsură importantă de scutire pentru rinichi. După munca fizică sau o masă, apar cantități de acid pe care rinichii sunt incapabili de ai elimina imediat prin sărurile care se dezvolta în timpul neutralizării; ei lucrează prea încet.

In timp de repaos noaptea, rinichii pot gestiona mai bine procesul pentru a elimina acizii depusi. Din acest motiv, urină este mai acidă în mod normal dimineața. Gradul de acumulări de acid în țesutul conjunctiv poate fi determinat cu ușurință.Structura inițiala netedă și moale a țesutului celular subcutanat devine ferma, tare, și responsabila de durere. Pielea devine gelatinoasa și suferă modificări (celulită). Potrivit Van Slyke, cele mai grave afectiuni din cauza acidității sunt infartul cardiac si accidentul vascular cerebral.

Hiperaciditatea este un cofactor esențial pentru nevroze și cangrene a membrelor inferioare, care forțeaza de obicei o amputare a piciorului. Din fericire, în timpul tineretii ,metabolismul  încă funcționează bine și puterea biologica de rezistenta la dezechilibre acid-alcalin este încă bună, astfel încât tulburările nu sunt observate.

Cu varsta, creste atât cantitatea de acid în țesuturi și organe, precum și predispozitia la aparitia unor afectiuni datorate acidozei. Echilibrul acid-alcalin,  reglementează  respirația, circulația, digestia, secretia, producția hormonală, apărarea, imunitatea, și multe altele. În anestezie și medicina de urgență, măsurarea valorii acid-baza este procedura standard. În acest sens, conținutul de oxigen și acid carbonic din sânge sunt stabilite împreună cu pH-ul, și deficiența alcalina este calculata.                                                                                                                          Joergensen a dezvoltat o metodă de măsurare pentru compușii acizi din sânge iar Sander a dezvoltat o metodă de titrare pentru urina. Semnificația examenelor de sânge în conformitate cu metoda Joergensen au arătat că o nutriție care este orientata prea tare de-a lungul schemei “moderne” poate, pentru majoritatea cazurilor, duce la acidoze  puternice.

Aceasta este o particularitate a cazului, atunci când numai valorile nutriționale teoretice de produse alimentare sunt luate în considerare și nu capacitatea de digestie; acest lucru duce la un proces de fermentație intestinală cronică și, prin aceasta, la hiperaciditate. O slăbire a capacității digestive poate fi explicată prin erori în nutriție (conform FX Mayr): Unii mănâncă prea repede, prea mult, prea des, prea mult și prea târziu! Un factor fiziologic important este faptul că celulele de frontieră ale stomacului formează nu numai acid clorhidric, care este decisiv  pentru digestia în stomac, dar si bicarbonat  de sodiu simultan. El revine imediat transferat la acele organe care favorizează baze: glandelor salivare, ficat, vezica biliara, pancreas și glandele intestinale, prin inundarea lor. Aciditatea accentuata la nivelul stomacului este de obicei un apel din partea organismului la aprovizionarea cu baze .

Alimentele care sunt bogate în proteine conțin sulf și fosfor. După digestia proteinelor, aceste elemente rămân, sub formă de acid sulfuric și acid fosforic, și trebuie să fie neutralizate de calciu, sodiu și potasiu, înainte ca rinichii sa le poata elimina. Alimentele bogate in proteine se numără printre alimentele care formează acizi, pentru că retrag elemente de bază din organism. Nu este bine cunoscut faptul că cele mai multe cereale conțin sulf și fosfor , care de asemenea, favorizeaza cresterea nivelului de aciditate.

Cu toate acestea, în fructe și legume, acizii organici conțin multe elemente, cum ar fi potasiu, sodiu, calciu, și magneziu. Acești acizi organici (cum ar fi în sucul de lamaie), ajung să fie transformati in dioxid de carbon (acid carbonic) și apă prin arderea lor în organism, elementele de bază rămân.  Un factor important: acizii organici trebuie să fie întotdeauna luati suficient de diluati, deoarece sa observat că organismul uman nu poate întotdeauna procesa acesti “bine intenționați” acizi. În bucătăria comună, preparatele din carne sunt adesea servite. Acest fapt nu poate fi criticat, în afară de consumul ridicat de proteine, în cazul în care carnea este servita cu o cantitate suficientă de salate, legume, cartofi . Cartofii, în special a celor in coaja lor, care au o valoare ridicată de bază. Astfel, masa are atât acizi cit și elemente alcaline  care formează și mentin echilibrul acido-bazic.

 

Intr-o schema nutritionista, trebuie creat un echilibru între boabe, salate proaspete și legume ușor preparate de sinteză organică (biologică). În caz contrar, chiar pe scheme nutritioniste, un exces de acizi se va dezvolta. Terapia impotriva hiperaciditatii necesita cantități suplimentare de minerale și oligoelementele petru activitati sportive, munca fizică grea, în timpul creșterii, după o boală gravă și atunci când esti sub stres. De asemenea, sensibilitatea la vreme are cauza în hiperaciditate, sau deficit in baze. Simptomele de migrena pot fi vindecate printr-o terapie de deacidifiere a organismului.

O nevoie considerabil ridicata pentru baze ,există, de asemenea, în timpul sarcinii. Mineralele pot ajuta la evitarea foarte incomoda și neplăcuta a bolii de sarcina și, de asemenea, a aciditatii stomacale. Ființele umane devin acide inca din copilărie prin consumul de dulciuri,mancare fast-food, astfel încât o terapie de echilibrare trebuie să fie aplicata. Prin urmare, este urgent să dea baze în timp util.

Prof. Mehnert, un cercetător de diabet bine-cunoscut, recomandă o nutriție hiperalcalina pentru diabetici, pentru că permite un metabolism mai bun pentru insulină. Înainte de ora de insulină, pacienții cu diabet zaharat li s-au administrat  30 de grame de bicarbonat de sodiu pe zi. Sander recomandă următoarele pulbere de bază: Bicarbonat de potasiu. AA 10.0 ; Clorurură de calciu. 100,0 Bicarbonat de sodiu. ad 200,0.

Această pulbere alcalina recomandata de Sander este un amestec ideal din cele mai importante minerale și bicarbonate de sodiu pentru a se lua după mese, 1-2 x zilnic, 1 lingurita fiecare, în apă.   O terapie externa este posibilă prin băi alcaline- adăugarea de bicarbonat de sodiu (Kaiser Natron, Bullrichsalt). Cele mai bune remedii de vindecare in bolile reumatice, datorită apelor termale care conțin bicarbonat de sodiu sunt explicabile prin deacidificări prin piele.

Oricine poate obține  o privire de ansamblu asupra echilibrului acid-alcalin personal. Prin masurarea valorii pH-ului de urină de dimineață cu o bandă de pH-măsurare, și în plus mai multe valori masurate  a doua zi. Urina dimineață va fi între 5 și 6, iar în timpul zilei valoarea ar ajunge, de asemenea la7. În timpul tratamentelor de lungă durată, urina de dimineață valoarea pH-ului trebuie să fie de 7,5, ceea ce corespunde valorii echilibrată a sângelui, și arată că rinichii nu sunt nevoiti să elimine un exces de acizi sau baze. Rinichiul are o capacitate maximă de eliminare la un pH de 5,4. Funcția renală poate fi iritata  prin condiții pre-boala de multe ori necunoscute. Acest lucru poate fi evitat prin acordarea de baze seara. Cu terapia de deacidifiere, se ridică nivelul de energie și alte terapii devin mai eficiente.

Sursa  :  ‚,Tratat stiintific  Volksheilkunde “11/93).

Tags: , ,

ORP-Potential oxido-reducator, Radicalii Liberi

Radicalul liber si ionizatoarele de apa

ORP Potential oxido-reducator

Potențialul redox exprima tranzitia de electroni (roșu = reducere, albastru = oxidare). Castigarea unor electroni economisește energie în timp ce pierderea de electroni elibereaza energie. Energia este de o importanta vitala.
Potențialul de reducere a unui fluid nu este o statistică , aceasta poate fi măsurat exact și documentat științific. Acesta poate fi determinat, atunci, pe măsură ce electroni vor fi donati. Mai puternic potențialul de reducere, mai multi electronii care pot fi eliberati pentru a neutraliza radicalii liberi.
În fiecare zi vom furniza corpurilor noastre energie prin alimentatie. Este important să le oferim corpurilor noastre o alimentatie naturala ,care are au un sistem redox natural și intact. Fructele și legumele, de exemplu, au o densitate mare a acestor micronutrienti.
Apa alcalina ionizata are un potențial redox chiar mai puternic decât micronutrientii din alimente. Cu alte cuvinte, apa alcalina ionizata protejeaza celulele de atacurile radicalilor liberi.
 Radicalii liberi
Așa – numitii ” radicali liberi ” descrie atomi sau molecule cu cel puțin un electron nepereche . Acești ioni sunt volatili și agresiv și au în consecință efecte negative asupra organismului uman . Radicalii liberi rezulta din procesele metabolice in mitocondrii și , de asemenea, de la alte influențe :
-radiații UV
-fumul de tigara
-stres
-raze X si alte raze
-smog și noxe
-apa contaminată
-anumite medicamente
-calorii si grăsimi arse
Radicalii liberi incearca să ajungă la o stare stabilă de a obține un alt electron . Celulele sanatoase sunt deteriorate prin acest proces și , uneori, ucise .
Rezultatele efectelor negative asupra sănătății cuiva sunt considerabile :
Un sistem imunitar slabit , probleme cardiace și circulatorii , cancer sunt doar câteva dintre bolile care pot rezulta din efectul radicalilor liberi.
Procesul de îmbătrânire este , de asemenea, accelerat de radicalii liberi.
Organismul are nevoie de mecanisme sofisticate de apărare , pentru a evita și contracara daunele radicalilor liberi, Ionii necesari care neutralizeaza radicalii liberi nu sunt disponibili , ci sunt de fapt limitati . Cu atât mai puțini cu atât mai mare potențial de pericol pentru organism . O reducere a radicalilor liberi duce la o scădere a bolilor  . Trebuie să ne întrebăm : ” Cum poate fi redus numărul de radicali liberi ? “
Cu apa alcalina ionizata și potențialul său redox puternic ( o capacitate mare de a da afara electroni ), puteți neutraliza radicalii liberi de zi cu zi .
Tags: , ,

Principiul de functionare al ionizatoarelor

functiune
La nivel fizico-chimic ionizatorul de apă este un aparat în care are loc un proces electrolitic , cunoscut sub numele de “ionizare”, care transformă energia electrică furnizată de către o serie de electrozi in energie chimica, scopul principal este de a obține din apa naturala : apa alcalina (de bază) si apă acidă.
Un ionizator are in componenta un număr de electrozi (de obicei cinci sau șapte), fabricati din titan si acopeririti cu platină ,pozitionati într-o cameră de electrolit, denumita “camera de ionizare”. Astfel de electrozi pot fi incarcati pozitiv (și vorbim de “anod”) sau încărcat negativ (numit “catod”).
Când apa intră în camera de ionizare aceasta se descompune in ioni de hidrogen (numiti “cationi” și cu simbolul chimic H +), care conține o sarcină pozitivă și ioni de hidroxid (numiti “anioni”, caracterizat prin simbolul chimic OH-) , având o sarcină negativă.
În timpul procesului de ionizare catodul atrage ionii de hidrogen (având în vedere că acestia au sarcini de semn opus) în timp ce, în schimb, anodul atrage ionii de hidroxid.
Apa obținută la sfârșitul procesului descris mai sus, este, astfel, de două tipuri: una bogata în ioni de hidroxid care este “alcalina” și una bogata in ioni de hidrogen, care urmează să fie considerata apa acida.
Tags: ,

Certificarea ionizatorului de apa ca dispozitiv medical

Certficare dispozitiv medical

 

Organul de conducere korean, cunoscut la nivel global prin abrevierea KFDA (Coreea  Food and Drug Administration) a aprobat ionizatoarele Alkamedi ca “dispozitive medicale” reale .Ca un dispozitiv medical este, prin urmare, capabil de a preveni sau vindeca anumite boli si tulburari (KFDA ref. nr. 2670).

kfda

MFD (“Ministerul Control Alimente si Medicamente”), a solicitat certificarea coreeana KGMP (“Buna practica de fabricare Korea”), care corespunde unei inalte calitati de productienchub3

Aceste certificari sunt completate de  FDA America (Food and Drug Administration), în care ionizatorul Alkamedi este înregistrat ca o clasă de dispozitive I medicale, și UL (“Underwriters Laboratories”, un organism științific independent de conducere pentru securitate).

FDA

Tags: ,

Apa alcalina

Ionizator apa Korea

    Apa alcalină are un potențial de reducere excelent.

 Apa alcalină – ORP (Potențial oxido-reducător) reprezintă potențialul pentru o singură substanță lichidă în a reduce oxidarea unei alte substanțe. Se măsoară în milivolți (mV). Mai puternic antioxidant, mai mic nivelul de ORP. Ca lucrurile se oxideaze, ORP crește. Exemplu: în cazul utilizării apei alcaline, proprietatea antioxidanta poate fi evidentiata: dacă o agrafă de hârtie este pus în apă alcalină, formarea ruginii va întârzia, comparativ cu  apa de la robinet sau apă acidă. În cazul în care fructele sunt înmuiate în apă alcalina și stocata, timpul lor de conservare va deveni mai mare. Dacă sunt fierte în apă ionizată alcalină, produsele alimentare vor avea un timp mai mare de conservare și nu se vor dezintegra rapid.
Hidrogenul activ conținut în apa alcalină elimină superoxidul.

Ambivalenta superoxid cu potențial de oxidare puternic protejează corpul nostru de bacterii externe, virusuri, etc. Dacă este in exces (cauzat de stres, ingerare de alimente acide, poluarea mediului, etc) superoxidul distruge celulele corpului si poate provoca boli. Hidrogenul activ din apa alcalină ionizată elimină superoxidul în organism și ajută la insanatosirea organismului.

apa alcalina 2
Dimensiunea unui grup de molecule de apă este foarte mică.
De obicei 10 ~ 15 molecule de apă sunt legate pentru a forma un inel de apă, numit cluster. Dimensiunea grupurilor de molecule de apă în apa alcalină devine mai mică dupa procesul electrolitic. În consecință asimilarea în organism este mult mai rapida în comparație cu alte ape, apoi apa asimilata se evacuează rapid din organism. În plus, fiind mici, clusterele pătrund cu ușurință într-o substanță, solubilizeaza rapid și descarca de gestiune substanța rezultată. Astfel, este foarte indicat pentru a utiliza apa alcalină în gătit, prepararea de cafea și ceai verde, cocktail-utilizarea de gheață, produse alimentare  pentru o lungă perioadă de timp, etc.
apa alcalina 3
Continutul de minerale se mareste în comparație cu apa naturala.
Mineralele cu proprietăți cationice conținute în apa migrează la electrodul catodic. Astfel încât conținutul de minerale crește în comparație cu apa naturala. Minerale: calciu (Ca2 +), potasiu (K +), sodiu (Na +), magneziu (Mg2 +), cationi și anioni conținuți în fiecare celulă electrolitică cu apă migrează spre direcția opusă a electrodului, trece prin membrană și celula catodică devine bogată în cationi, în timp ce celula anodica devine bogată în anioni.
apa alcalina 4
Tags: , , ,

Ce este un ionizator de apa

Prezentare ionizator

Ionizatorul de apa este un dispozitiv care elimină impuritățile din apa de la robinet sau altele asemenea, care îndeplinește standardele de apă potabilă, prin filtre și apoi produce apă alcalină și apă acidă prin electroliză.

Ionizatorul de apa produce :
1. Apă alcalină care ajută la îmbunătățirea stării de sănătate și este folosit in diferite utilizari, în gătit și viața de zi cu zi.
2. Apă acidă, care este folosită pentru dezinfecție și ingrijire a frumusetii .
3. Apă purificată.
Apa alcalină împreună cu apă acidă formeaza apa ionizata.
Tags: , ,